English
Mapa webaKontakt


Spasilačka služba u punom sastavu

Kupače na jezerima Jarun i Bundek, od 5. lipnja 2012., kada je službeno počela kupališna sezona na tim jezerima, nadgledati će 38 spasilaca s 15 osmatračnica i iz 4 motorna čamca.
 
Oni će se pridružiti kolegama koji cijelu godinu brinu o sigurnosti kupača na bazenima SP Mladost, Utrine i Zimskog plivališta Mladost.
 
Prepoznatljive žute majice biti će vidljive i na otvorenim bazenima. Na SP Mladost sezona je počela 1. lipnja 2012., a bazen na  SC Šalata počinje sa radom po završetku rekonstrukcije sredinom mjeseca lipnja.
 
Služba spašavanja života na vodi Zagrebačkog holdinga broji stotinjak mladića i djevojaka i zasigurno je jedna od najvećihu Hrvatskoj. Svi spasioci su osposobljeni i licencirani od Hrvatskog Crvenog križa, čije su licence priznate u cijelom svijetu kroz sustav  ILS-a , International Life Saving Federation, čiji je Hrvatski Crveni križ punopravni član od 1996. godine.
 
Služba spašavanja na vodi Hrvatskog Crvenog križa održala je do sada preko 100 tečajeva za osposobljavanje, te osposobila 39 instruktora i 1500 spasilaca,  od kojih 100 djeluje u okviru Podružnice Upravljanja sportskim objektima.

Više o spasilačkoj službi