English
Mapa webaKontakt

Na 64. Zagiping u Dom sportova dolazi oko 700 natjecatelja

Od 28. do 30. travnja u zagrebačkom Domu sportova će se održati 64. izdanje Zagipinga, Otvorenog međunarodnog prvenstva Zagreba, u organizaciji Stolnoteniskog saveza Zagreba. Turnir će se, kao i svake godine, igrati u tri dvorane na 48 stolova a za ovogodišnje izdanje prijavilo se oko 700 stolnotenisača i stolnotenisačica iz cijele Europe. Tako u Zagreb stižu natjecatelji iz Engleske, Grčke, Španjolske, Estonije i svih okolnih zemalja.

Riječ je, kako ističu organizatori, o jednom od najpopularnijih i najmasovnijih natjecanja mlađih uzrasta u Europi koje je kroz više od 60 godina tradicije pružilo priliku za stjecanje prvih iskustava i afirmaciju velikanima  hrvatskog sporta i tenisa poput Dragutina Šurbeka, Zlatka Čordaša, Zorana Primorca, Tamare Boroš i dr.

Na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja davnih početaka se prisjetio i legendarni Dragutin Šurbek.
„Bilo je to 1960. godine u dvorani popularno zvanoj Metalka, sadašnji prostor hokejaša na Velesajmu. Tada sam prvi put osvojio turnir i imao sam osjećaj da sam olimpijski pobjednik. Jako puno mi je taj uspjeh značio za daljnju karijeru. Sve bih htio pozvati na jedan od najmasovnijih europskih turnira“, rekao je Šurbek dodajući: „Također, zahvalio bi se gradonačelniku Milanu Bandiću, Turističkoj zajednici Zagreba i Sportskom savezu Zagreba što nas uvijek podržavaju. Također, veliko hvala mom bratu i bivšem tajniku Stolnoteniskog saveza Zagreba Ivici Šurbeku koji je godinama nosio ovaj turnir“.



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.