English
Mapa webaKontakt

Najavljena 46. po redu Kutija šibica powered by Coca cola

Malonogometni turnir „Kutija šibica 2016. powered by Coca­Cola“ tradicionalni je turnir koji promovira naraštaje nogometnih zaljubljenika, amatera i profesionalaca, a čije je ovogodišnje izdanje predstavljeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji u zagrebačkom Domu sportova.

Riječ je o turniru koji spaja sve generacije, sve haklere, malonogometne heroje svojih ulica i kvartove i njihove prijatelje koji su odrastali s turnirom, postali profesionalci, reprezentativci i i igrači velikih europskih klubova. Od svog osnutka daleke 1971. do danas Turnir fascinira svojom posebnošću i jedinstvenom nogometnom filiozofijom koja zrači emocijama i ponosom. I ove godine, kao i proteklih devet, uz glavni turnir seniora organizirana je i jubilarna, 10. Veteranska Kutija šibica. Međutim, kao velika novina ovogodišnjeg izdanja turnira „Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ jest 1. Otvoreni kup žena u malonogometnom turniru.

U ulozi predstavnice „Turnira za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ našla se poznata hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić, istaknuvši: „Kutija šibica najpoznatiji je turnir u našoj zemlji te glavni malonogometni događaj u Božićno vrijeme. Pratim malonogometne turnire od kad sam bila 13-godišnja djevojčica ̶ od onog u svojim rodnim Križevcima pa sve do Kutije ̶ i uvijek sam se divila potezima malonogometaša. Naravno da je prilika koju sada imam, da i ja budem dio jednog takvog događaja, ostvarenje sna i ne mogu dočekati da turnir započne, da se okupi što veći broj ekipa, da se zakuha i da u neizvjesnosti i pozitivnom uzbuđenju dam svoj osobni igrački i ljudski doprinos prvom izdanju ženske Kutije šibica“. O popularnosti samog turnira govore i podaci od prošle godine: 203 prijavljene momčadi te više od 20.000 gledatelja uz ukupan nagradni fond od čak 150.000,00 kuna, a koji ostaje jednak i ove godine.

Atmosferu s prošlogodišnje „Kutije šibica 2015.“ možete pogledati i u videu na adresi: https://m.youtube.com/watch?v=Pv167q03DqY . Video je slobodan za daljnju distribuciju.

Turnir će se odigravati u gradskim dvoranama: Domu sportova – dvorana 2, SD Trešenjevka – Kutija šibica, SD Trnsko, SD Peščenica, SD Dubrava i SD Sutinska vrela. Sustav natjecanja Turnira također ostaje isti onom prethodnih godina. U seniorskom i veteranskom turniru momčad čine 5 igrača u polju i 1 vratar, dok u turniru žena momčad na terenu čine 4 igračice i 1 vratarica. Zanimljivost je također i sama lopta kojom se igra turnir! Seniorski i veteranski turniri igraju se loptom veličine broj 5, dok se turnir žena igra loptom veličine 4. Upisnina za turnir seniora i veterana (rođeni 1978. i stariji) iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena simboličnih 400,00 kuna.

Fotogaleriju pregledajte na sljedećem linku




Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.