English
Mapa webaKontakt


Humanitarna utrka Terry Fox na Jarunu

Humanitarna utrka Terry Fox Run po 15. put za redom održati će se u Zagrebu, na RŠC Jarun.

Središnji događaj ove hvalevrijedne humanitarne akcije pod nazivom "Maraton nade" održati će se u nedjelju 21. rujna 2014. godine na RŠC Jarun.

Svrha ove akcije je podizanje svijesti građana i prikupljanje donacija za istraživanja raka, a trči se u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu.

Podsjetimo, kako bi sakupio novac za liječenje Terry Fox je 1980. godine krenuo u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no utrku nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju pokrenuvši akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Svoje sudjelovanje u utrci i ove godine potvrdio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te najavio da će Grad Zagreb, kako bi pomogao u prikupljanju novca, tiskati dodatnih 4000 majica s vizualima akcije.

Pozivamo vas da sudjelujete u utrci oko jarunskih jezera - trčanjem, vožnjom bicikla, rolanjem ili hodanjem, te vas ujedno podsjećamo kako će u nedjelju od 15:00 do 17:00 sati
biti zatvoren promet za sva vozila oko Jaruna.

Fun page stranicu RŠC Jaruna pronađite i na Facebook-u