English
Mapa webaKontakt


Obilježavanje Olimpijskog dana i promocija hokeja na travi

Nakon što je početkom svibnja na SRC Šalata obilježen Međunarodni olimpijski dan promocija olimpijskih vrijednosti i poticanje građanstva na bavljenje sportskim aktivnostima nastavlja se na hokejskom terenu za travu Sportskog parka Mladost. S ciljem promocije tog sporta i povećanja broja novih malih hokejaša i hokejašica od šest do 12 godina starosti u nedjelju 21. 05. će biti održana demonstracija sporta na hokejskom terenu. Demonstraciju će, između 16:00 i 21:00 sati održati članovi HAHK Mladost i Malih sportaša a počasna gošća biti će državna tajnica za šport Janica Kostelić koja bi trebala otvoriti ovu manifestaciju simboličnim udarcem loptice hokejskom palicom.

Djeca i stručni voditelji redovnog programa Ustanove, koji za cilj ima okupljanje i poticanje što većeg broja djece da se bave sportom, ove godine uključili su se u globalnu proslavu Međunarodnog olimpijskog dana kao jedna od 11 različitih programskih aktivnosti koje Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa svojim partnerima provode na nacionalnoj razini već osmu godinu za redom.

Međunarodni olimpijski dan posvećen je proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, a svake ga godine obilježi više od 200 nacionalnih olimpijskih odbora diljem svijeta. Jedan od osnovnih ciljeva proslave je poticanje na bavljenje sportom što više građana, a posebice djece i mladih u svim krajevima svijeta, bez obzira na njihove motoričke i druge sposobnosti.