English
Mapa webaKontakt

Starost ne treba proživljavati pasivno, već aktivno



Redovita tjelesna aktivnost izuzetno je važna u svakoj životnoj dobi, pa je se ne smije zanemariti ni u poznim godinama kada dođe treća dob. S godinama se tijelo mijenja,  smanjuje  se mišićna masa, koštano tkivo, slabi metabolizam, a radni kapacitet opada i zato je važnost tjelesne aktivnosti izuzetno velika. I upravo stoga je ustanova Upravljanje sportskim objektima osmislila programe namijenjene korisnicima treće dobi koji se odvijaju na bazenima Svetice, Utrina, Šalata i Zimskom plivalištu Mladost. Riječ je o programima koji se odvijaju dva do tri puta tjedno pod nadzorom stručnog voditelja a namijenjeni su muškarcima i ženama starijim od 60 godina. Zainteresirani mogu birati između korektivnog vježbanja u vodi ili u dvorani i zdravstvenog plivanja u bazenu, a mjesečne cijene se kreću od 100 kuna za dva termina u tjednu do 150 kuna za tri termina.
 
Pristup je individualan u smislu intenziviranja vježbi, pri čemu se vodi računa o njihovom pravilnom izvođenju, a vježba se koliko tko smije, može i prema osobnom osjećaju korisnika bez forsiranja. Upravo stoga prije uključivanja u proces vježbanja potrebno je pribaviti mišljenje liječnika koje treba donijeti na program. S obzirom na involutivne promjene, program obuhvaća: vježbe aerobnog tipa, fleksibilnosti i jačanja  s niskim volumenom opterećenja, niz medicinskih vježbi za sve skupine mišića, zglobove i djelove tijela te  vježbe s i bez pomagala, uz vlastiti otpor.
 
Budući da se radi o individualnom pristupu i grupe su složene tako da ne broje više od 15 – 20 korisnika a pored pozitivnog utjecaja na cjelokupno psiho-fizičko stanje (održavanje i poboljšavanje izdržljivosti organizma za svakodnevni život, pokretljivost čitavog tijela u svim zglobovima, bolja prokrvljenost mišića itd.) ovi programi sadrže i socijalnu komponentu jer korisnicima pružaju priliku za izlazak iz kuće te druženje tijekom vježbi ali i relaksaciju i druženje nakon vježbanja.
 
Više informacija i rezervacije na www.sportskiobjekti.hr i Facebook profilu Ustanove @sportskiobjektizagreb.

 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.