English
Mapa webaKontakt


Brit Floyd u Domu sportova

Mala dvorana Doma sportova, u četvrtak,  8. studenog 2012. godine, mjesto je najvećeg Pink Floyd tribute show,  koncerta Brit Floyda u Hrvatskoj. Gostovanje je u sklopu turneje „A Foot in The Door World Tour 2012”. 
 
Brit Floyd su 2010. godine u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment i Damian Darlington, gitarist i glazbeni direktor Brit Floyda .
 
Turneja je posvećena aktualnom, kompilacijskom, „Greatest hits“ albumu Pink Floyda „A Foot In The Door”, a vizualno je koncipirana prema njihovoj posljednjoj turneji “Division Bell Tour” iz 1994. , uključujući identičnu rasvjetu i video projekcije kao i tada.
 

Na koncertu, koji će prema najavama trajati više od dva sata, Brit Floyd će izvesti većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, pa tako i one s najpopularnijeg izdanja, multiplatinastog albuma “The Wall” (1979). Kao dodatni bonus, zbog zahtjeva publike, novi show Brit Floyda uključivat će i punu, 23 minute dugu izvedbu pjesme “Echoes”.
 
Prošlogodišnju turneju Brit Floyda gledalo  je više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hallu.