English
Mapa webaKontakt


Uz pet Plavih zastava i tri srebrne plakete - počinje sezona kupanja

Svečanim podizanjem Plave zastave, u utorak 5. lipnja 2012.godine u 11.30 sati na RŠC  Jarun - Otok Trešnjevka i službeno počinje kupališna sezona.
 

Devetu godinu za redom na Jarunu će se vijoriti pet Plavih zastava, dvije na Malom jezeru,  te po jedna na Velikom jezeru, Otoku Trešnjevka i Otoku Univerzijade.
 
Plava zastava predstavlja međunarodni standard za čiste, sigurne i dobro održavane plaže i prateće objekte. To je priznanje koje vrijedi samo jednu sezonu, tako  da svaku godinu iznova treba zadovoljiti strogo definirane kriterije.  Radi dugogodišnjeg kontinuiranog provođenja programa i priznanja Plava zastava, tri jarunske plaže -  Otok Univerzijade , Veliko jezero-jug i Otok Trešnjevka - nagrađene su i srebrenom plaketom u 2012. godini.  
 
Ovo prestižno priznanje, ove godine će u Hrvatskoj dobiti 106 plaža i 18 marina. Najveći broj Plavih zastava u Hrvatskoj i ove godine nose plaže u Istri, dok je u unutrašnjosti ukupno pet i svih pet Plavih zastava vijoriti će se na plažama RŠC Jarun u Zagrebu.