English
Mapa webaKontakt

Spasilačka služba

Spasilačka služba započela je sa ustrojem i radom na jezeru Jarun 2005. godine u sklopu RŠC Jaruna. Cijela služba organizirana je prema standardima Hrvatskog Crvenog križa i Međunarodne federacije za spašavanje života – International Life Saving (ILS). Ustroj je započeo edukacijom spasilaca koju provodi Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa (sedmodnevni tečaj koji obuhvaća tehnike spašavanja, prvu pomoć i osnove ekologije). Nakon toga nabavljena je propisana spasilačka oprema i organizirana je najveća spasilačka postaja u Republici Hrvatskoj.

Od 2006. godine spasilačka služba djeluje i na jezeru Bundek, a od 2007.godine u sklopu Zagrebačkog holdinga i na bazenima Mladost, Utrina, Zimsko plivalište Mladost i Šalata.

Danas je spasilačka služba Zagrebačkog holdinga najveća i najorganiziranija služba u Hrvatskoj, posjeduje najmoderniju opremu i plovila za spašavanje, svi djelatnici su licencirani od strane HCK te ima 3 aktivna instruktora spašavanja koji rade kao voditelji.

U razdoblju od 2005. do 2012. godine spasilačka služba imala je 1551 intervencija, od čega 108 predutapanja i 10 utapanja.

U proljeće počinje novi ciklus osposobljavanja spasilaca, te se za potrebe kupališne sezone zapošljava stotinjak novih licenciranih spasilaca.

Napomena: slike su autorski rad Ane Kunštek

Radno vrijeme Spasilačke i Liječničke službe: 
radnim danom              10 – 18 sati
vikendom i blagdanom 10 – 19 sati.


DSC01210.JPG
DSC01561.JPG
DSC01603.JPG
DSC06514.JPG