English
Mapa webaKontakt


20. Memorijalni turnir "Antun Tova Stipančić"

Jubilarni  20. memorijalni međunarodni stolnoteniski turnir Antun Tova Stipančić održat će se od 16. do 18. studenoga 2012. god. u dvoranama br. 2 i 3 Doma sportova u Zagrebu – Trg Krešimira Ćosića 11., u organizaciji Zagrebačkog stolnoteniskog saveza.
 
Turnir se svake godine  organizira u sjećanje na „zlatnu ljevicu“ hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa,  velikog sportaša, stolnoteniskog genijalca Antuna Stipančića , osvajača  27 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na prvenstvima svijeta i Europe. Antun Tova Stipančić je pripadao svijetu, a svojom osobnošću i postignutim sportskim rezultatima ostavio je neizbrisivi trag i postao dijelom stolnoteniske i sportske povijesti.
 
Ovaj  međunarodni stolnoteniski turnir kroz 19 godina održavanja prerastao je u jedno od najkvalitetnijih i najmasovnijih stolnoteniskih natjecanja u ovom dijelu Europe.
 
Za ovogodišnji međunardoni turnir, jubilarni 20. Memorijal „Antun Tova Stipančić“,  svoje sudjelovanje prijavilo je  više od 500 stolnotenisača iz Hrvatske i  15 zemalja Europe i svijeta.