English
Mapa webaKontakt

Održana ekološka akcija čišćenja jezera Jarun Think Green 2017.

U nedjelju, 05.11., održana je akcija čišćenja jezera Jarun, u organizaciji ronilačkog kluba „Roniti se mora“ iz Zagreba.
Ovu hvalevrijednu akciju pod nazivom Think Green podržao je i sponzorirao časopis National Geographic Hrvatska, a pridružili su joj se ronioci još nekoliko ronilačkih klubova iz Hrvatske.


Prilikom zarona, na plaži kod Otoka Univerzijade, ronioci su iz jezera izvadili manju količinu otpadnih staklenih boca, limenki (dvije pune vreće), te jednu odbačenu automobilsku gumu. Količina prikupljenog otpada bila je relativno mala, ali već samo postojanje otpadne ambalaže, guma, plastike ili bilo druge koje vrste otpada od ljudske proizvodnje u jezeru ukazuju na danas čest problem neprimjerenog odlaganja otpada i onečišćavanja okoliša.

Prostor RSC-a Jarun zelena je oaza grada Zagreba a jezero Jarun, uz svoju multifunkcionalnost (sportovi na vodi, kupanje, ribolov i sl.), dom je mnogim biljnim i životinjskim vrstama koje ovise o njegovoj čistoći i kakvoći jezerske vode. Zbog toga je zadatak svakoga od nas povećati svoju ekološku svijest i dodatno se educirati u smislu odlaganja otpada na za to predviđena mjesta. Jer, kako izreka kaže: „Prirodu nismo naslijedili od naših predaka, nego smo je posudili od naših unuka.“



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.