English
Mapa webaKontakt


Otok Trešnjevka u subotu domaćin Memorijalu Marije Topić

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) četvrtu godinu za redom organizira Memorijal Marije Topić u subotu, 13. svibnja na RŠC Jarun, na Otoku Trešnjevka pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Program započinje sportskim dijelom odnosno natjecanjima u devet sportskih disciplina (belot, kuglana, nabaci krug, pikado, plivanje, streljaštvo, stolni tenis, šah i viseća kuglana) između 12 udruga invalida rada s područja cijele RH: Daruvar, Donja Stubica, Duga Resa, , Karlovac, Krapina, Križevci, Kutina, Pakrac-Lipik, Samobor i Sveta Nedelja, Sisak, Varaždin i Zagreb. Nakon toga slijedi službeno otvorenje i proglašenje rezultata natjecanja, te dodijela  zasluženih priznanja i nagrada te druženje uz glazbu i domjenak.


Marija Topić je ulogu predsjednice UIR Zagreba obavljala vrlo uspješno gotovo 14 godina, sve do prerane i iznenadne smrti u svibnju 2013., mjesecu u kojem joj otada svake godine velik broj invalida rada i njezinih prijatelja odaje počast na manifestaciji organiziranoj upravo njoj u spomen i čast. 

Memorijal Marije Topić samo je dodatno veliko hvala za sve što je učinila za dobrobit invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.