English
Mapa webaKontakt

Počela sezona roštiljanja u zagrebačkim oazama Bundeku i Jarunu


Dolaskom lijepog vremena počela je i sezona roštiljanja u zelenim gradskim oazama SRC Bundeka i RŠC Jaruna koji svim posjetiteljima nude besplatno korištenje postojećih betonskih roštilja i sjenica budući da paljenje vatre na travnatoj površini nije dozvoljeno.  Na Bundeku je korisnicima na raspolaganju 12  roštilja dok Jarun ima 30 sjenica s roštiljima smještenih na Velikom i Malom jezeru uz zelene površine što ih čini idealnima budući da omogućavaju Zagrepčanima da provedu dan na svježem zraku u prirodi ali bez napuštanja grada.  
 
Park Bundek omogućuje građanima Grada Zagreba boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje i ribolov. Površina parka iznosi 545 000 m² od čega 470 000 m² otpada na zelene površine (travnjake), 50 000 m² na vodene površine (jezera), te 10 000 m² na pješačke staze. Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 12 kompleta za roštilj (betonski roštilji s vrtnim klupama i stolovima) koji su na raspolaganju građanima. Oko jezera uređena je biciklističko – rolerska staza dužine 1650 m, pješačka staza, te tri dječja igrališta od kojih je jedno namjenjeno za djecu do 12 godina, drugo za djecu od 12 godina, a treće za djecu sa posebnim potrebama. Na istočnom dijelu Parka Bundek nalaze se dva terena za odbojku i rukomet na pijesku, a sa svim svojim sadržajem Bundek je idealan da bude oaza obiteljskog druženja.
 
Rekreacijsko športski centar Jarun prostire se na 240 hektara od čega 30% otpada na vodene površine. Čine ga regatna staza duga 2250 m i dva jezera – Veliko i Malo, te šest otoka: Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Otok Veslača, Otok Hrvatske mladeži, Otok Divljine i Otok Ljubavi. Uz obale Jarunskih jezera uređeno je 2500 metara šljunčanih plaža, a cijeli prostor rekreacijsko-športskog centra povezan je kilometrima pješačkih i biciklističkih staza.  Prostrane livade i hladoviti šumarci obogaćeni s 30 sjenica i pripadajućim betonskim roštiljima na Velikom i Malom jezeru, vanjski sanitarni čvorovi (prilagođeni i za osobe s invaliditetom) i tuševi na plažama što posjetiteljima Jaruna omogućava sadržajan i aktivan kvalitetni cjelodnevni boravak u prirodnom okolišu čime se može pohvaliti rijetko koja europska metropola.


 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.