English
Mapa webaKontakt


PARKiranje - Europski tjedan mobilnosti

PARKiranje je nova riječ za vježbanje i provođenje vremena u prirodi, osobito u parku. U zagrebačkom parku Bundek, dana 15. i 16. rujna 2012. godine, u okviru Europskoga tjedna mobilnosti, održati će se manifestacija pod nazivom PARKiranje.
 
Cilj projekta je poticanje kretanja i tjelovježbe u gradovima, kao sastavnog dijela životng stila. Parkove treba približiti svim dobnim skupinama kao mjesta rekreacije, odmora i opuštanja.
 
Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Ureda za okoliš Europske unije, kojoj je cilj poticanje javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađivanja okoliša prouzročenog povećanjem motornoga prometa u urbanim sredinama, a samim time i poticanje javne svijesti i aktivnosti usmjerenih poboljšanju kvalitete života građana europskih gradova. O važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje te manifestacije danas aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.
 
Zbog ubrzanoga načina života, nedostatka vremena, izloženosti posljedicama stresa i nedovoljne tjelesne aktivnosti sve manje vremena posvećujemo brizi o zdravlju, pravilnoj prehrani, te provođenju vremena u prirodi, odnosno zdravomu životnom stilu.
 
PARKiranje je sastavni dio Europskoga tjedna mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna 2012. Program će se održati na središnjoj Pozornici zagrebačkog parka Bundek, a posjetitelji će, uz pomoć i u društvu instruktora, moderatora i promotorica, te poznatih sportaša i rekreativaca iz svijeta medija, glazbe i politike, tijekom cijeloga vikenda moći sudjelovati u brojnim aktivnostima.