English
Mapa webaKontakt


Obilježavanje Svjetskog dana vode na Jarunu

Svake godine na RŠC Jarun tradicionalno se obilježava Svjetski dan voda. Ovogodišnji međunarodni slogan je „Water and Food Security – Voda i hrana“. Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka, kako bi se obratila pažnja na važnost vode i zagovaralo održivo upravljanje resursima slatke vode.

Ove se godine na RŠC Jarun Svjetski dan voda obilježava u četvrtak, 22.03., te u subotu 24.03.2012.  U četvrtak će se održati program koji je Podružnica pripremila za djecu dječjeg vrtića Srednjaci i djecu 2. razreda OŠ A. Stepinca. Djelatnici Službe kvalitete usluga održati će interaktivnu radionicu o važnosti vode na temu ovogodišnjeg slogana Svjetskog dana vode - Voda i hrana, te će ih također upoznati sa jarunskim biljnim i životinjskim vrstama. 

U subotu, 24.03.,akcijom čišćenja dijela dna Jarunskog jezera kod Doma tehnike na Velikom jezeru koju će provesti Ronilački klub Mar-Sub kao i ostali ronilački klubovi Hrvatske obilježiti će se Svjetski dan voda, a u suorganizaciji se pridružila i Podružnica Upravljanje sportskim objektima.

Istovremeno, ispred i unutar Doma sportaša biti će održana prezentacija ronilačke opreme i prezentacija o vodama. Za sve zainteresirane posjetitelje Jaruna djelatnici Službe kvalitete usluga imati će kratku prezentaciju o Jarunskom jezeru i o Svjetskom danu voda s ovogodišnjom temom „Voda i hrana“, uz pokazne preparate biljaka i životinja Jaruna. Program će se održati od 09:00 - 12:00 sati.