English
Mapa webaKontakt


Poribljavanje jezera Jarun

Poribljavanje jezera Jarun obavlja se od 1993. godine sa svrhom održanja kakvoće vode na razini pogodnoj za kupanje i rekreaciju te oblikovanja ihtiostrukture koja će u najboljoj mjeri održavati kakvoću vode na toj razini.

Ove godine prvi dio  poribljavanja bit će danas, 03. lipnja 2014. godine. U jezero će se unijeti bijeli amur i pastrvski grgeč. Drugi dio poribljavanja održat će se na jesen.

Ustanova Upravljanje sportskim objektima ovlaštenik je ribolovnog prava u izdvojenoj ribolovnoj zoni jezera Jarun kojom upravlja prema Ribolovno-gospodarskoj osnovi. Na temelju Ribolovno-gospodarske osnove određene su vrste i količina ribe i način poribljavanja.
 
Stvaranje optimalne ihtiostrukture složen je i dugotrajan proces. U tu svrhu u jezero se unose bijeli amur, bijeli i sivi glavaš, smuđ i pastrvski grgeč. Neposredno prije ispuštanja ribe u jezero, potrebno je izmjeriti temperaturu vode jezera i temperaturu vode u bazenima za transport ribe, pri čemu temperaturna razlika ne smije biti veća od 5oC.
 
Nakon poribljavanja, potrebno je zabraniti bilo kakav ribolov u razdoblju od 7 dana, u svrhu zaštite nasađenog ribljeg materijala.



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.