English
Mapa webaKontakt


Terry Fox Run u nedjelju na Jarunu

Humanitarna trka Terry Fox Run, koja se već dvanaestu godinu održava u Hrvatskoj, održat će se u nedjelju 18. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun. Prigodan program počinje u 14 sati, a start trke u 16 sati.

Svrha ove akcije je prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Dio prikupljenog iznosa donirat će se Institutu Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje raka molekularnim mehanizmima,  dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje dva neinvazivna monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla u nedjelju 18. rujna ili već danas doniranjem simboličnog novčanog iznosa od 3 (iz fiksne mreže), odnosno 4 kune (iz mobilne mreže) pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.
 
Humanitarnu trku Terry Fox Run organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom The Regent Esplanade Zagreb te agencijom Media Val.
 
Više informacija možete pronaći na facebook stranici akcije ili na stranici Hrvatske lige protiv raka