English
Mapa webaKontakt

Utrka neretvanskih lađa na Jarunu

Lađarski kup Grada Zagreba, poznat i kao Maraton lađa na Jarunu,  održati će se 27. svibnja na  RSC Jarun a okupit će ponajbolje lađarske posade s poznatijeg Maratona lađara na Neretvi. Utrka će se odvijati na stazi jezera Jarun u duljini od 9,6 kilometara, prijavljeno je impozantnih 20 ekipa a početak je najavljen za 18:00 sati.

“Subotu poslije podne smo ostavili građanima Zagreba da vide što je ta neretvanska lađa, na koji način funkcionira te kako voze, tako da će doći 21 lađa u Zagreb, koje će biti na raspolaganju do 17 sati, nakon čega imamo postrojavanje lađara“, najavio je predsjednik Udruge lađara Neretve gospodin Dalibor Obradović.

Obradović je dodao i kako na Jarun dolaze sve ekipe koje su bile na prošlogodišnjem izdanju uz nekoliko novih pa tako iz Bjelovara stižu tri ekipe, jedna ekipa iz Siska, a natjecat će se i ekipa kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman.
Tom prepoznatljivom turističkom manifestacijom Neretvani su sačuvali od zaborava svoju lađu, koja se prvi put spominje 1665. godine i nekada je bila jedino prijevozno sredstvo na području Neretve, a ovo je prilika da Zagrepčani opet pogledatju atrkativnu utrku koja se na Neretvi organiza svake druge subote u kolovozu kad je prate tisuće turista.


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.