English
Mapa webaKontakt


Osvrt na ljetnu sezonu

Podružnica Upravljanje sportskim objektima i ove je godine na gradskim kupalištima i bazenima omogućila građanima i korisnicima osvježenje od ljetnih vrućina i sparina. Vanjski bazeni Sportskog parka Mladost i bazen Šalata, unutarnji bazen Utrine i Zimsko plivalište Mladost, Jezero Jarun i Park Bundek  bili su pravo osvježenje svima koji ove godine nisu mogli otići na more ili su u morskim radostima uživali kratko.

Vanjski bazeni na ŠRC Šalata i Sportskom parku Mladost otvorili su svoju kupališnu sezonu krajem svibnja, odnosno početkom lipnja.  Od početka pa do kraja kupališne sezone vanjske bazene posjetilo je cca 46 000 korisnika. Kada bi radili usporedbu sa prošlom godinom možemo reći da je broj posjetitelja porastao za otprilike 20 %. Mnoga djeca i odrasli naučili su plivati ili su poboljšali tehniku plivanja na našim tečajevima plivanja koje smo također nudili na bazenima. Posebno je velika zainteresiranost bila za tečajeve plivanja na bazenima na Šalati koji su počeli već od 13. lipnja.  Treba istaknuti kako su i unutarnji bazeni Utrine i Zimskog plivališta radili pojačano tijekom ljetnih mjeseci, a korisnicima je na raspolaganju bilo sunčalište na otvorenom.

Na Jarunu 60.000 više kupača nego lani

Podizanjem Plavih zastava počela je 10.lipnja kupališna sezona na Jarunu i Bundeku koja je završila 11. rujna. Jezero Jarun i Park Bundek posjetilo je ove godine 153 000 kupača, a treba istaknuti kako je u odnosu na prošlu godinu na Jarunu bilo 60 000 kupača više nego lani. Tijekom kupališne sezone redovito se provodilo ispitivanje zdravstvene ispravnosti, odnosno kakvoća vode za kupanje prema Uredbi o kakvoći vode za kupanje.  Za sigurnost posjetitelja i kupača brinulo je oko 30-35 spasioca dnevno , kao i liječnička služba, koji su dežurali  u vremenu od 10 - 20 sati. Spasilačka služba imala je ukupno 300 riješenih intervencija na Jarunu i Bundeku, te 64 intervencije na bazenima. Zahvaljujući njihovom dobrom organizacijom i pravovremeno pruženom pomoći spašeno je 9 ljudskih života.

Ljetni mjeseci na Sljemenu

U vrućim ljetnim mjesecima Zagrepčani i njihovi gosti mogli su se rashladiti i u hladovini stoljetne šume Medvednice. Naime, u ljetnim mjesecima sljemenske temperature su znatno ugodnije; i do desetak stupnjeva niže od onih gradskih pa su i ljetne vrućine bile podnošljivije. Naši hotelski kapaciteti, Hotel Tomislavov dom i Apartmanska kuća Snježna kraljica također su bilježili znatne poraste u dolasku posjetitelja, kao i i povećan broj noćenja. Osobito veliki „skok“ ostvarila je Snježna kraljica čiji su gosti većinom bili strani gosti u tranzitu. Tradicionalno najvjerniji gosti Tomislavca bili su umirovljenici za koje je kao i ranijih godina bila formirana posebna ljetna ponuda.


Zahvaljujemo svim našim vjernim korisnicima koji su osvježenje u ljetnim mjesecima pronašli na nekom od naših objekata, te ih pozivamo da to učine i sljedećeg ljeta, a do tada se svi zajedno možemo veseliti zimskom programu Podružnice.
 



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.