English
Mapa webaKontakt


Obilježavanje Projektnog dana na RŠC Jarun

U utorak, 26. srpnja na RŠC Jarun, na njegovom Malom jezeru, obilježiti će se zajednički dan Plave zastave, tzv. Projektni dan. 

Projektni dan obilježavaju sve države u programu Plave zastave. Sve plaže i marine toga dana organiziraju na plaži prikaz aktivnosti na planu očuvanja prirode i okoliša u odgojno-obrazovnom i informativnom smislu, te upoznaju javnost s prirodnim i okolišnim vrijednostima na prostoru plaže ili u neposrednoj blizini. Kao i sve sezone do sada i ova je u znaku sigurnosti, pa se uz odgojno-obrazovne aktivnosti i informiranje Projektnom danu pridodaju i aktivnosti vezane uz funkcioniranje Spasilačke službe, te raspored i upotrebu opreme za spašavanje i opreme za pružanje prve pomoći.

Djelatnici Službe kontrole kvalitete usluga i Spasilačke službe održati će radionice u svrhu upoznavanja posjetitelja, osobito djece, s kodeksom sigurnosti na vodi i prirodnim osobitostima područja RŠC Jarun, te okolice grada Zagreba.

Početak programa na RŠC Jarun je predviđen za 10:00 sati, te planiran do 12:00 sati, na Malom jezeru, kod liječničke kućice i spasioca. Program je sljedeći: 
  • radionica Spasilačke službe: "Kodovi sigurnosti na vodi"
  • pokazna vježba spašavanja života na vodi – tehnike spašavanja i samospašavanja
  • radionica Službe kvalitete usluga – upoznavanje sa značenjem Plave zastave, crtanje i izrada postera na temu Plave zastave i živog svijeta Jaruna
  • razgledavanje postera vezanih uz osobitosti biljnog i životinjskog svijeta s područja Jaruna i okolice grada Zagreba (Parkovi prirode)
  • na informativnim panoima (po jedan na svakoj od pet plaža s Plavom zastavom) posjetitelji mogu pronaći  zanimljive informacije vezane uz bioraznolikost na području RŠC Jarun (uz postojeće obavezne informacije o kvaliteti vode, sigurnosti na vodi i Plavoj zastavi)