English
Mapa webaKontakt


Održavanje kvalitete i higijene bazenske vode na bazenima Podružnice

U sastavu Podružnice Upravljanje sportskim objektima posluju zagrebački bazeni – Sportski park Mladost, bazen Utrine,  Zimsko plivalište Mladost i bazen Šalata. Na bazenima svakodnevno cirkulira veliki broj kupača, od građanstva do raznih klubova koji se bave plivačkim sportovima.

Održavanje kvalitete i higijene bazenske vode na svim bazenima Podružnice od primarne je važnosti, kako bi usluga koju pružamo bila što kvalitetnija. Dezinfekcija bazenske vode na bazenima se vrši plinskim klorom, osim na bazenu Utrine gdje se kloriranje vrši natrijevim hipokloritom. Doziranje klora vrši se automatski uz stalni nadzor osposobljene stručne osobe.  Pravilnikom o uređenim kupalištima propisano je da količina slobodnog klora mora biti u granicama od 0,30 – 0,50 mg klora po litri bazenske vode.

Održavanje pH vrijednosti je jedan od najvažnijih preduvjeta za čistu bazensku vodu, a govori nam o tome kakva je voda: kisela, neutralna ili lužnata. Na bazenima Podružnice ona se održava automatskim doziranjem sredstava za regulaciju pH vrijednosti bazenske vode.

Mikrobiološku i ostale potrebne analize bazenske vode prema Pravilniku o uređenim kupalištima obavlja za to ovlaštena tvrtka dva puta tjedno, te analize dostavljaju Područnom uredu Sanitarne inspekcije. Ono što je bitno naglasiti je da uzorak vode za mikrobiološko ispitivanje treba biti pravilno uzet u sterilnu bocu (spremnik) kako bi se izbjeglo eventualno slučajno onečišćenje.

Filtracija bazenske vode vrši se 24 sata dnevno, te je dnevna izmjena vode 3 – 5 % od ukupne količine bazenske vode. Generalni remonti postrojena odvijaju se dva puta godišnje sa kompletnom izmjenom vode u bazenima.

Svi rezultati mikrobiološke analize bazenske vode i klora konstantno su uredni, te svi naši korisnici mogu nesmetano bez ikakve opasnosti uživati u rekreaciji i sportskim aktivnostima na našim bazenima.  






Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.