English
Mapa webaKontakt


Podružnica donirala konja Udruzi Krila

Udruga Krila terapijsko jahanje djeluje u gradu Zagrebu već 16. godinu, pružajući usluge terapijskog jahanja za djecu s poteškoćama i osobe s invaliditetom. Terapijsko jahanje je namijenjeno za postizanje fizioterapijskih, socijalnih i psiholoških ciljeva u rehabilitaciji korisnika ove Udruge. Veliki broj zainteresiranih korisnika dokaz je da su terapijsko jahanje i hipoterapija učinkovite terapijske metode.
 
U njihovom radu prvenstvenu ulogu imaju konji, koji moraju biti školovani i pogodni za rad s korisnicima. U tu svrhu, Podružnica je u lipnju donirala Udruzi Krila iskusnog konja iz škole jahanja na Hipodromu, koji se odlično uklopio u njihov program. "Night Butterfly, ili Baki, stariji je konj, ali njegovo iskustvo i pouzdanost se već pokazalo u radu u terapijskom jahanju. Pogodne je veličine te može nositi i djecu i lakše odrasle korisnike, te je višestruko upotrebljiv u našim satovima" rekla nam je gđa Jelena Krmpotić, instruktorica terapijskg jahanja. Bakija koriste u hipoterapiji odnosno fizioterapiji na konju kao i u satovima terapijskog jahanja, gdje korisnici osim poboljšanja tjelesnog i psihičkog zdravlja uče i vještinu jahanja, pri čemu je idealno što je Baki vrlo pouzdan konj za učenje jahanja.
 
Bakija smo posjetili ovih dana i sami se uvjerili da se snašao u novom domu i u programima koje pruža Udruga, također stekao je i nove prijatelje, te se uklopio u život krda, a za "novu facu u kvartu" naročito su se zainteresirane ženske pripadnice ove vrste.