English
Mapa webaKontakt

Redovni godišnji servis bazena

Na objektima PJ Bazeni vršiti će se servisni radovi propisani „Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda“ NN 79/2007, 113/08 i 43/09.
Tim je pravilnikom utvrđen opis radova koji se moraju odvijati na bazenskim kupalištima pa tako članak 11. navodi: „Bazenskom kupalištu koje radi cijelu godinu, potrebno je jednom godišnje cijeli protočni sustav, uključujući i bazene, potpuno isprazniti, očistiti, isprati, napuniti i hiperklorirati u trajanju od dva sata. Jednak postupak prije početka rada potrebno je provesti i sa bazenskim kupalištem koje ne radi cijelu godinu  (u daljnjem tekstu: sezonska kupališta). Filtar bazenskih kupališta koja rade cijelu godinu potrebno je isprati najmanje jednom tjedno ili češće, sukladno naputku proizvođača, a sezonskih bazenskih kupališta na isti način samo u vrijeme rada.“

Uz navedene zahtjeve iz Pravilnika odvijaju se slijedeći radovi:
-          U vrijeme odvijanja servisa bazenskih kupališta vrši se i generalno čišćenje popratnih prostorija (tuševi, svlačionice, toaleti, nogoperi) na način da se nakon čišćenja dezinficiraju (hiperkloriraju) stijenke prostorija tuševa, sanitarni prostori, nogoperi i oplošje bazena.
-          U isto vrijeme vrši se servis sustava za kloriranje vode, sustav za korekciju vrijednosti pH bazenske vode i redox potencijala
-          Na filterima bazena također se vrši generalni servis sa zamjenom dotrajalih dijelova te hiperkloriranje cijelog sustava u strojarnici.
-          Kompenzacijski šahtovi bazena također se prazne, čiste mehanički i kemijski te nakon toga hiperkloriraju.

Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i sl.

Na objektima PJ Bazeni  vršiti će se servisni radovi  kako slijedi:
SRC Šalata – radovi počinju odmah nakon završetka klizališne sezone iza 31.03., a bazen se planira otvoriti 29.05.2017.
Bazen Iver – 15.08. - 01.09. 2017.
Bazeni Utrina –21.08. - 03.09.2017.
Sportski park Mladost – 31.07. - 31.08.2017.
BK Svetice –-  20.07. - 14.08.2017. 
Zimsko plivalište Mladost – 31.07. - 18.08.2017.

Dakle, riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni na Šalati i u Sportskom parku Mladost i dalje na raspolaganju svim korisnicima tijekom cijelog ljeta baš kao i zatvoreni bazen Jelkovec.  
 
Jednako tako, radovi su tempirani tako da se niti u jednom trenutku ne događa da su svi unutarnji bazeni zatvoreni u isto vrijeme pa su za vrijeme servisa Bazena Iver i Utrine građanima na raspolaganju Svetice i Zimsko plivalište Mladost i obrnuto, pa doista nitko od korisnika ne bi trebao biti zakinut.
 
U ovom razdoblju se već godinama ide s radovima jer se unutarnji bazeni moraju pripremiti za novu sezonu a u tom periodu je najmanje korisnika na unutarnjim bazenima budući da prestaju treninzi sportaša i sportskih klubova te na njima nema drugih programa. 



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.