English
Mapa webaKontakt


Terry Fox Run 23. rujna na Jarunu

Na prvi dan jeseni, ove nedjelje, 23.09., trinaestu godinu za redom, održati će se Utrka Terry Fox na Jarunu.

Ova akcija, čija je svrha prikupljanje  sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj i podizanje svijesti građana o toj bolesti počinje u 14.00 sati prigodnim programom, a start utrke će službeno početi u 16.00 sati.

Ove godine prikupljena sredstva donirat će se Institutu Ruđer Bošković  i Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla ili već danas doniranjem simboličnog novčanog iznosa od 3 (iz fiksne mreže), odnosno
4 kune (iz mobilne mreže) pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400. Trka Terry Fox Run u proteklih je 12 godina u Hrvatskoj okupila više od 50.000 sudionika, a prikupljeno je i donirano više od 4 milijuna kuna.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terry Foxa koji je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no nažalost trku nije uspio završiti preminuvši u 22 godini.
 
U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju i pokrenula  akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka. Akcija se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskog veleposlanstva i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojim je i Hrvatska.





Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.