English
Mapa webaKontakt


Nastavak obilježavanja Olimpijskog dana na Šalati

Nakon što je početkom svibnja već obilježen Međunarodni olimpijski dan na SRC Šalata, u sklopu globalne proslave koju u Hrvatskoj provode Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa svojim partnerima među kojima je i ustanova Upravljanje sportskim objektima, danas je nastavljeno s aktivnostima posvećenim olimpijskim vrijednostima. Tako su i danas djeca predškolskog uzrasta, polaznici redovnog programa sportske škole ustanove Upravljanje sportskim objektima, u sklopu svojih sportsko-rekreacijskih aktivnosti demonstrirali vještine koturaljkanja i malog tenisa.

Međunarodni olimpijski dan posvećen je proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, a svake ga godine obilježi više od 200 nacionalnih olimpijskih odbora diljem svijeta. Jedan od osnovnih ciljeva proslave je poticanje na bavljenje sportom što više građana, a posebice djece i mladih u svim krajevima svijeta, bez obzira na njihove motoričke i druge sposobnosti.

Događanju su bili nazočni i ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, zamjenik ravnatelja Robert Pavičić, koordinatorica programa Vasvija Osmanagić i voditelj SRC Šalate Zvonimir Perko.