English
Mapa webaKontakt


Ježeva kućica

Na južnom dijelu Sportskog parka Mladost uz Savski nasip prilikom sječe suhih i trulih stabala u jednom deblu pronađen je ježev brlog. U brlogu se nalazila ježinka s četiri mala ježa.
 
Ježevi spadaju među najljepše životinje i kod ljudi izazivaju simpatije. Žive samački životom, osim u vrijeme parenja i odrastanja, a kada mali ježevi dovoljno odrastu počinju samostalni život. Ježevi su vrlo korisni u prirodi jer mogu pojesti velike količine raznovrsnih kukaca, puževa i crvića. Hrane se još korijenjem, raznim bobicama i biljkama, ali u vrlo malim količinama, tako da ne prave štetu u prirodi.
 
U potragu za hranom kreću u sumrak i noću, a dan obično prespavaju na skrovitom mjestu, ispod lišća ili u skrovištu koje u pravilu imaja dva ulaza, skrivena u gustoj vegetaciji.
 
Kako bi pronađeni ježići doživjeli svoju starost (prosječni životni vijek ježa je oko sedam godina), zaposlenici Podružnice Upravljanja sportskim objektima i Podružnice Zrinjevac preselili su ježevu obitelj na novo, sigurno mjesto.   







Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.