English
Mapa webaKontakt

Helikopteri na Bundeku i Hipodromu za potrebe WRC Croatia Rallyja

Dragi naši korisnici,
 
kao što znate u Zagrebu i okolici će se u periodu od danas do 25.  travnja 2021. održavati Svjetsko reli prvenstvo WRC Croatia Rally 2021., zbog čega će za potrebe organizacije biti osigurana tri helikoptera koja će od srijede do nedjelje biti smještena na prostoru SRC Bundek i Hipodroma.
 
Bundek i Hipodrom su odabrani zbog činjenice da su blizu lokacijama samog zbivanja kojima će se kretati odgovorne osobe i tehničko osoblje (gradske fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Sheraton) te omogućavaju organizatorima da ne ulaze u gradski prostor s jednomotornim helikopterima. Dva helikoptera na Bundeku su namijenjena organizatorima dok će na Hipodromu biti smješten medicinski helikopter za potrebe hitne pomoći.
 
Riječ je o trećoj etapi Svjetskog prvenstva u reliju WRC koja je u Zagreb dovela više od tri tisuće sudionika (organizatora, natjecatelja, tehničkog osoblja), a pored njih stiglo je  i više od 200 stranih novinara i snimatelja koji će utrku uživo prenositi u čak 150 zemalja diljem svijeta.
 
Croatia Rally će se voziti na 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima, a ukupno će 69 posada juriti po lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Od toga, 12 posada če se natjecati u najsnažnijoj WRC kategoriji.
 
Uz sve najveće svjetske reli zvijezde na popisu je i sedam domaćih vozača.
 



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.