English
Mapa webaKontakt


Na Šalati obilježen Olimpijski dan

Djeca predškolskog uzrasta, polaznici redovnog programa sportske škole ustanove Upravljanje sportskim objektima, u sklopu svojih sportsko rekreacijskih aktivnosti prigodno su u četvrtak 4. svibnja na SRC Šalata obilježili međunarodni Olimpijski dan.
Djeca i stručni voditelji redovnog programa Ustanove, koji za cilj ima okupljanje i poticanje što većeg broja djece da se bave sportom, ove godine uključili su se u globalnu proslavu Međunarodnog olimpijskog dana kao jedna od 11 različitih programskih aktivnosti koje Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa svojim partnerima provode na nacionalnoj razini već osmu godinu za redom.
Na Šalati se okupilo dvjestotinjak djece iz Zagreba i Zagrebačke županije. Demonstrirali su svoju vještinu u koturaljkanju i malom tenisu uz pomoć stručnih osoba, družili se te kroz igru i zabavu učili o pozitivnim vrijednostima sporta i sportskih aktivnosti.
Međunarodni olimpijski dan posvećen je proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, a svake ga godine obilježi više od 200 nacionalnih olimpijskih odbora diljem svijeta. Jedan od osnovnih ciljeva proslave je poticanje na bavljenje sportom što više građana, a posebice djece i mladih u svim krajevima svijeta, bez obzira na njihove motoričke i druge sposobnosti.
Događanju su bili nazočni i ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, koordinatorica programa Vasvija Osmanagić, voditelj SRC Šalate Zvonimir Perko  i voditeljica Programa proslave Međunarodnog olimpijskog dana na nacionalnoj razini Danira Bilić.