English
Mapa webaKontakt


Balkansko prvenstvo u dresurnom jahanju na Hipodromu

Zagrebački Hipodrom biti će domaćinom Balkanskog prvenstva u dresurnom jahanju koje će se po prvi put održati u hrvatskoj metropoli i to od 30. lipnja do 2. srpnja. 

Natjecanje zajednički organiziraju Hrvatski konjički savez i Zagrebački konjički savez a svoje nastupe su potvrdili natjecatelji iz Turske, Bugarske, Rumunjske, Grčke, Slovenije, Srbije te najuspješniji hrvatski dresurni jahači. Program svakog dana počinje u 09:00 sati, a uključuje kategorije za seniore, mlade jahače, juniore i djecu tako da je raspon dobi natjecatelja od 12 pa sve do 60, 70 godina, što natjecanje čini posebno atraktivnim.

„Ovo je sjajna prilika da mlađe generacije gledaju starije i iskusnije jahače te da uče od njih baš kao što je prilika da iskusniji veterani podijele svoje vještine s mlađim generacijama. To je prilično jedinstvena situacija i jako je malo sportova u kojima se natjecateljski dio karijere može protegnuti desetljećima i gdje se nadolazeće generacije mogu natjecati protiv svojih idola“, rekao je povodom početka prvenstva Ingmar De Vos, predsjednik FEI-a.