English
Mapa webaKontakt


Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II.

U vidu priprave za pastoralni pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, udruga "Kristov Stol - Misijska europska katolička inicijativa" potaknula je Obiteljsku biciklijadu Ivana Pavla II., koja se 7. svibnja 2011. održala na trasi od zagrebačkog Hipodroma do zračne luke Pleso.
Kako je istaknula organizatorica biciklijade Drina Ćavar, bila je to prva biciklijada na svijetu posvećena bl. Ivanu Pavlu II.
 Geslo obiteljske biciklijade je "Obitelj na biciklu - Zajedno s Papom, Zajedno u Kristu!" - što je i asocijacija na službeno geslo pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011. "Zajedno u Kristu".
 
Ideja biciklijade je povezati 2 simbolične lokacije - Hipodrom i Aerodrom. Hipodrom zato jer je na njemu održan prvi susret Ivana Pavla II. s Hrvatima prigodom njegova pohoda Zagrebu i Hrvatskoj 10. i 11. rujna 1994. Papa Benedikt XVI. će na istoj lokaciji služiti svetu misu prigodom svog pohoda u lipnju o. g.  Zračna luka Pleso je mjesto gdje su Hrvati dočekivali i ispraćali papu Ivana Pavla II. Ista lokacija vezana je i uz ovogodišnji pohod pape Benedikta XVI, u kojem se posebna važnost pridaje obitelji.
 
Sam početak biciklijade, na Hipodromu, kao i obilazak sakralnih objekata na trasi, simbolično je označio pet susreta Ivana Pavla II. s Hrvatima, u Hrvatskoj i BiH. Biciklijada je isto tako označila početak trodijelne svibanjske manifestacije - Merčeve Krunice.
 
Za održavanje biciklijade izabrana je prva subota nakon beatifikacije bl. Ivana Pavla II. u Rimu. U spomen na 104 međunarodna apostolska putovanja pape Ivana Pavla II., među kojima je upravo 100. bilo u Hrvatsku 2003. godine, prvih 104 sudionika dobilo je prigodne majice sponzora Glasa Koncila - Maloga koncila.
 
Više informacija o događanju i fotogaleriju možete pronaći na stranici Glasa Koncila



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.