English
Mapa webaKontakt


U petak na Šalati obilježen Međunarodni Olimpijski dan


Maleni polaznici programa početne obuke plivanja za djecu dječjih vrtića predškolskog uzrasta sudjelovali su u petak 08. lipnja u obilježavanju Međunarodnog Olimpijskog dana koji provodi Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski olimpijski odbor.
 
Djeca i stručni voditelji redovnog programa Ustanove, koji za cilj ima okupljanje i poticanje što većeg broja djece da se bave sportom, i ove godine uključili su se u globalnu proslavu Međunarodnog olimpijskog dana, a sve se poklopilo sa završnim satovima plivačke obuke na Šalati u kojoj su sudjelovali polaznici vrtića Različak, Malešnica i Bajka.
 
Međunarodni olimpijski dan posvećen je proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, a svake ga godine obilježi više od 200 nacionalnih olimpijskih odbora diljem svijeta. Jedan od osnovnih ciljeva proslave je poticanje na bavljenje sportom što više građana, a posebice djece i mladih u svim krajevima svijeta, bez obzira na njihove motoričke i druge sposobnosti.

Događanju su bili nazočni i predstavnici vrtića, roditelji, a diplome polaznicima programa su podijelili voditeljica i koordinatorica projekta promicanja olimpizma Hrvatske olimpijske akademije dr. sc. Ana Popovčić i koordinatorica programa koji se na Šalati odvija već puna tri desetljeća Vasvija Osmanagić uz pomoć trenera plivanja.